Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes túrós pogácsa

Vendégvárónak vagy tízóraira is kiváló túrós falatok, elkészítése nagyon könnyű, még keleszteni sem szükséges.

gluténmentes túrós pogácsa receptHozzávalók: 30 db túrós pogácsához

  • 45 dkg * túró
  • 25 dkg Naturbit gluténmentes zabpehely
  • 12,5 dkg Naturbit gluténmentes zabpehelyliszt
  • 2-3 kávéskanál só
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 0,5 dl ivóvíz
  • 1 dl * joghurt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • rizsliszt a nyújtáshoz
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás a kenéshez
  • reszelt * sajt
  • 5 dkg margarin vagy * vaj a kenéshez

* Laktózérzékenyek használhatnak nyugodtan laktózmentes tejtermékeket is!

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk, majd rizslisztes lapon kinyújtjuk.
  • Olvasztott margarinnal megkenjük, összehajtjuk, ismét kinyújtjuk, majd megint lekenjük, összehajtjuk.
  • 2 ujjnyira nyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
  • Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk sajttal.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 30 db. esetén 1 db. pogácsában
Energia 10985 kJ / 2621 kcal 365 kJ / 87 kcal
Zsír 111,6 g 3,7 g
  amelyből telített zsírsavak 52,0 g 1,7 g
Szénhidrát 255,4 g 8,5 g
  amelyből cukrok 24,1 g 0,8 g
Rost 32,4 g 1,1 g
Fehérje 130,7 g 4,4 g
8,2 g 0,27 g

A gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes túrós pogácsa recept

túrós gluténmentes pogácsa recept

Kategória: , , ,