Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sütőben sült cukkinis pulykahúsos gluténmentes fasírt

Kolos – KolosFreeFood rovatunk házigazdája készítette ezt ínycsiklandozó receptet.

Cukkini a legkönnyebben, és legsokoldalúbban felhasználható zöldségeink egyike. A fasírtot mindig fel szoktam dobni valami zöldséggel, most épp cukkinivel. Villámgyorsan össze lehet dobni, közben pedig lehet mellé köretet, vagy főzeléket készíteni. Ezeket a kis zöldséges húspogácsákat érdemes csak tepsiben kisütnünk, olaj nélkül, időt és kalóriát spórolva magunknak!

pulykás gluténmentes fasirt receptCukkinis pulykahúsos fasírt, sütőben sülve

Hozzávalók:

  • 40 dkg reszelt, levétől kifacsart cukkini
  • 60 dkg darált pulykahús
  • 12 dkg gluténmentes vekni (ALDIs)
  • 4 dkg gluténmentes zabpehely
  • 1 db egész tojás
  • 1 csomag Lucullus fasírt por (gluténmentes fűszer)

Elkészítés

  • a cukkinit megmossuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, majd kifacsarjuk a levét (így kapunk 40 dkg-ot)
  • adjuk hozzá a darált pulykahúst és a gluténmentes zabpelyhet, a tojást, és fűszert
  • az egészet összekeverjük, homogén masszát kapunk
  • egyenlő nagyságú korongokat készítünk (nálam 15 darab lett), majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük azokat
    gluténmentes pulykafasirt recept
  • előmelegített 200 °C-os sütőben (alsó-felső sütési mód) 30-35 perc alatt készre sütjük

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 adagban
Energia 5464 kJ / 1304 kcal 909 kJ / 217 kcal
Zsír 24 g 4,0 g
  amelyből telített zsírsavak 6,8 g 1,1 g
Szénhidrát 102,8 g 17,1 g
  amelyből cukrok 18,8 g 3,1 g
Rost 21,3 g 3,6 g
Fehérje 160,8 g 26,8 g
12,21 g 2,04 g

A cukkinis pulykahúsos gluténmentes fasírt recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

pulykafasirt gluténmentesen

cukkinis pulykafasirt gluténmentesen elkészítve

Kategória: , , ,