Hideg alma – barack gyümölcs leves
Iri mama egy gluténmentes gyümölcsleves recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Akár desszertnek vagy előételnek is elkészíthető finomság.
Hozzávalók (4 adag):
- 220 g tisztított alma
- 240 g szűrt barack befőtt
- 40 g cukor
- 1 csipet só
- 5 g vaníliás cukor
- csipet fahéj
- ½ citrom leve
- 30 g Mester Család vaníliás pudingpor
- 50 g tejszín
Díszítéshez:
- friss menta levél
- ízlés szerint tejszínhab
Elkészítés:
- Almát hámozás után megmosom, apró kockákra vágom.
- Annyi vizet öntök rá hogy ellepje. Beleteszem a cukrot, sót, vaníliás cukrot, fahéjat, citrom levét, fél puhára főzöm.
- Közben leszűrt barackot apró kockákra vágom, hozzáadom az almához. Pudingport simára keverem a tejszínnel, merek hozzá a meleg léből, majd a levesbe csorgatom.
- Közben folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Gyorsan sűrűsödik.
- Leszűrt befőtt levével lehet hígítani ha szeretnéd. Kelyhekbe merem, hűtőbe teszem hűlni. Tálaláskor friss menta levéllel, tejszínhabbal, barack szelettel díszítem.
Nagyon finom üdítő.
Jó étvágyat kívánok .
Nehézségi szint: kezdő
Előkészítési idő: 20-25 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes gyümölcsleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma barackkompót citrom cukor fahéj gyümölcsleves leves mentalevél Mester Család Pudingpor Mester lisztkeverékek őszibarack só tejszín tejszínhab vaníliás cukor