Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Hideg alma – barack gyümölcs leves

gluténmentes gyümölcsleves Iri mamaIri mama egy gluténmentes gyümölcsleves recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Akár desszertnek vagy előételnek is elkészíthető finomság.

Hozzávalók (4 adag):

  • 220 g tisztított alma
  • 240 g szűrt barack befőtt
  • 40 g cukor
  • 1 csipet só
  • 5 g vaníliás cukor
  • csipet fahéj
  • ½ citrom leve
  • 30 g Mester Család vaníliás pudingpor
  • 50 g tejszín

Díszítéshez:

  • friss menta levél
  • ízlés szerint tejszínhab

Elkészítés:

  • Almát hámozás után megmosom, apró kockákra vágom.
  • Annyi vizet öntök rá hogy ellepje. Beleteszem a cukrot, sót, vaníliás cukrot, fahéjat, citrom levét, fél puhára főzöm.
  • Közben leszűrt barackot apró kockákra vágom, hozzáadom az almához. Pudingport simára keverem a tejszínnel, merek hozzá a meleg léből, majd a levesbe csorgatom.
  • Közben folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Gyorsan sűrűsödik.
  • Leszűrt befőtt levével lehet hígítani ha szeretnéd. Kelyhekbe merem, hűtőbe teszem hűlni. Tálaláskor friss menta levéllel, tejszínhabbal, barack szelettel díszítem.

Nagyon finom üdítő.

Jó étvágyat kívánok .

Nehézségi szint: kezdő

Előkészítési idő: 20-25 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes gyümölcsleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes gyümölcsleves

Kategória: , , , ,