Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Burgonya krémleves – tej- és gluténmentes recept

Nagyon egyszerű és nagyon finom, a hűvösebb időben pedig kitűnő ebédre vagy vacsorára is.

tej- és gluténmentes burgonyakrém levesHozzávalók: 4 adaghoz

  • 1 kg burgonya
  • 1 dl rizs főzőkrém („rizstejszín”)
  • szárított zöldség keverék (glutén és allergénmentes), ízlés szerint

Elkészítés:

  • A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd feltesszük főni. Ha megfőtt, akkor annyi vizet hagyjunk rajta, hogy kb. ujjnyira ellepje, a többit öntsük le róla.
  • Botmixerrel pépesítsük, hozzáadjuk a rizstejszínt, sót, és szárított zöldségeket, 5-10 percet főzzük még így együtt, majd tálalható. (Ha valaki folyékonyabban szereti, hagyjon rajta több vizet).

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén 1 adagban
Energia 4.077 kJ / 973 kcal 1022 kJ / 244 kcal
Zsír 9,9 g 2,5 g
  amelyből telített zsírsavak 0,9 g 0,2 g
Szénhidrát 189,4 g 47,4 g
  amelyből cukrok 7,1 g 1,8 g
Rost 29,1 g 9,8 g
Fehérje 25,4 g 6,4 g
8,11 g 2,03 g

A gluténmentes burgonya krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,