Gluténmentes málnás csokoládé granolás pohárdesszert
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes málnás csokoládés granolás pohárdesszerttel bővült.
Ki ne szeretné a málna különlegesen édeskés ízét? Ez az egyik olyan gyümölcs, mely fantasztikusan jól passzol a csokoládéhoz. Most egy vegán pohárdesszertet készítettem növényi tejszínhab alternatívával és az Avena Gofit csokoládés granolájával.
Hozzávalók (3 nagy vagy 6 kisebb pohárdesszert):
- 250 g gluténmentes csokoládés Avena Gofit granola
- 300 g friss málna
- 20 ml víz
- 4 evőkanál cukor
- pici só
- fél mokkáskanál útifűmaghéj őrlemény
- 200 ml Rama crema növényi habkrém
- 2 evőkanál porcukor
- 30 g őrölt pisztácia
- 3-6 bazsalikom- vagy mentalevél
A gluténmentes málnás csokoládé granolás pohárdesszert elkészítése:
- Hagyjunk meg 6 szem málnát dekorációnak.
- A málna a pici vízzel cukorral és a csipet sóval kezdjük el főzni.
- Amikor elkezd kissé sűrűsödni szórjuk meg a tetejét útifűmaghéjjal.
- Keverjük el alaposan.
- Csak azért kell, hogy kissé sűrűbb legyen a málnakrém.
- Tegyük félre kissé hűlni.
- Verjük fel a Rama habkrémet.
- Amikor már majdnem kész, szórjuk bele óvatosan a porcukrot és verjük készre.
- Poharakba halmozzuk először a granolát.
- Erre kanalazzunk málnakrémet.
- Halmozzunk rá növényi habot.
- Újra ismételjük meg a rétegeket.
- A tetejükre szórjunk őrölt pisztáciát.
- Tegyünk rá egy-két szem málnát.
- Végül koronázzuk meg a desszertünket bazsalikom- vagy málnalevéllel.
- Hűtve tálalva a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A mediterrán gluténmentes málnás csokoládé granolás pohárdesszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom cukor édes granola gyors ivóvíz málna mentalevél pisztácia porcukor reggeli só uzsonna és tízórai