Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Hamis gluténmentes túrógombóc, erdei gyümölcságyon

túrógombóc recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy hamis gluténmentes túrógombóccal bővült.

Ezer éve ettem olyan „igazi” gluténmentes túrgombócot. Megforgatva valamilyen bundában, édesen, gyümölcsmártással. Éppen itt volt az ideje, hogy vacsorára ezt együnk. Nagyon egyszerű elkészíteni, szinte pillanatok alatt kész lesz. a gombóc édességét ellensúlyozza a finom gyümölcsmártás.

Hozzávalók (15 db):

Gombóchoz:

  • 450 g All In Natural food Rögös túró
  • 90 g It’s us Naturbit gluténmentes zabpehelydara
  • 80 g cukor
  • 450 ml rizstital
  • 1 zacskó vaníliáscukor
  • 1 zacskó gluténmentes vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja

Gombóc bundához:

  • 2 marék gluténmentes kukoricapehely
  • 1 evőkanál napraforgó étolaj
  • 1 teáskanál porcukor

Gyümölcs mártáshoz:

  • 250 g erdei gyümölcs 
  • 200 ml víz
  • 50 g cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 teáskanál It’s us Naturbit kukoricakeményítő

A gluténmentes hamis túrógombóc, erdei gyümölcságyon elkészítése:

  • A vaníliás pudingport keverjük el a cukrokkal, sóval.
  • Adjunk hozzá 100 ml növényi italt (rizsital).
  • A maradék növényi tejet forraljuk fel, a zabpehelydarával.
  • Adjuk hozzá a pudingporos növényi tejet.
  • Alaposan főzzük össze, jó sűrűrre.
  • Tegyük félre hűlni.
  • A gyümölcsöt tegyük oda főni a cukorral és 100 ml vízzel.
  • Öntsük bele a sót, és az őrölt fahéjat.
  • Amíg fő a gyümölcs, keverjük össze a maradék vizet a kukoricakeményítővel.
  • Amikor szétesett már a gyümölcs, turmixoljuk át a vízben elkevert kukoricakeményítővel.
  • Egyet forraljunk rajta.
  • Daráljuk le a kukoricapelyhet.
  • Melegítsük meg az oldajat, öntsük bele a darált kukoricapelyhet, és a cukrot.
  • Egy pillanat alatt pirítsuk meg.
  • A kihűlt zabpehelydarához adjuk a Rögös túrót.
  • Alaposan keverjük össze, akár kezünkkel. is.
  • Formázzunk belőle egyforma nagyságú gombócokat.
  • Hempergessük meg a pirított kukoricapehelyben.
  • Mélyebb tányér aljára öntsünk erdei gyümölcs mártást.
  • Tegyünk rá túrógombócokat.
  • Dekoráljuk menta levelekkel.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes hamis túrógombóc tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,