Gluténmentes vegán „kéksajttal”, dióval töltött körte
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegán „kéksajttal”, dióval töltött körte bővült.
Nemrég barátainknál jártunk, ahol mennyei normál kéksajtos, diós grillezett körte volt az egyik fogás. Most elkészítettem vegán kéksajttal is. Számomra kissé lehetne egy csípősebb, penészes ízűbb ez a sajt. Így került rá egy kevés sörélesztőpehely is. Fantasztikus ízű lett ez az étel.
Hozzávalók (6 fél körte):
- 3 db egész körte (most 600 g)
- 1 evőkanál balzsamecet
- 50 g vegán kéksajt
- 30 g dió
- 3 mokkáskanál gluténmentes sörélesztőpehely
- csipet só, mindegyik körte-félre
- ízlés szerint pár csepp méz
A gluténmentes vegán „kéksajttal”, dióval töltött körte elkészítése:
- Mossuk meg és pucoljuk meg a körtéket.
- Vágjuk félbe azokat.
- A belső magvas részét vágjuk ki.
- Kenjük le a felületüket egy kevés balzsamecettel.
- Törjük össze a diót.
- Morzsoljuk szét a kéksajtot.
- Tegyük bele a kéksajtos diós tölteléket a körték belsejébe.
- Szórjuk meg sörélesztőpehellyel.
- Mehet rá a csipet só.
- 180 C-os, 6-7 perc alatt süssük készre airfryerben.
- Hagyományos sütőben, grill funciónál is meg lehet sütni.
- Sütési idő lejárta előtt egy-két csepp mézet lehet rácsurgatni.
- Köretnek is kiváló.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes vegán „kéksajttal”, dióval töltött körte tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: balzsamecet dió édes gyors kéksajt körte méz só sörélesztőpehely vegetáriánus vendégváró