Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Téli rózsa – töltött gluténmentes palacsinta kosárkák

gluténmentes palacsintarózsa receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy különleges gluténmentes palacsinta recepttel bővült.

A tél közepén járunk. Használjuk fel a savanykás almát, készítsünk belőle töltött gluténmentes palacsintát, közepére tegyünk alma rózsát, szórjuk meg tört pisztáciával. Igazán finom, mutatás akár vendégváró falatkának is kitűnő.

Hozzávalók (12 darab palacsintához):

Palacsinta tésztához:

Növényi túrótöltelékhez:

  • 250 g növényi túróalternatíva
  • 80 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • ízlés szerint vanília kivonat
  • csipet só

Alma rózsa:

  • 1 db közepes méretű alma (nálam most idared)

Tetejükre:

  • 2 evőkanál olvasztott növényi margarin
  • 2 teáskanál porcukor
  • 25 g aprított pisztácia

Muffinsütő kikenéséhez:

  • 2 evőkanál olvasztott növényi margarin

A gluténmentes pőalacsintarózsák elkészítése:

  • Csomómentesre keverjük el a palacsinta tészta hozzávalóit a cukorral együtt.
  • Kicsit várjuk vele, hogy a tészta picit besűrűsödjön.
  • Elkeverjük a növényi túróhelyettesítőt cukorral, sóval, vanília kivonattal.
  • Reszeljük hozzá a biocitrom héját is.
  • Keverjük össze.
  • Most ne egy egész nagy palacsinta sütőnyi tésztaként süssük meg a palacsintát!
  • 1/3-nyi sütő nagyságú, kör alakú palacsintákat süssünk készre.
  • (néhány darabbal több lesz, mint 12 kis palacsinta, nálam 3 db-bal lett több!)
  • Amikor kisültek a palacsinták, hagyjuk kissé kihűlni azokat.
  • Olvasztott margarinnal kenjük ki a muffin formákat.
  • Az almát alaposan mossuk meg.
  • Vagy egy hajszál vékony „gyalu” segítségével hosszú csíkra gyaluljuk le az almát.
  • Ha ilyenünk nincs, akkor nagyon vékony szeletekre vágjuk az almákat, és mikrózzuk meg kb. 1 percig.
  • Akkor már könnyen hajlíthatóak lesznek a kis alma szeletek.
  • A palacsintákat helyezzük a kivajazott muffin formákba.
  • Töltsük meg a kikevert növényi túróhelyettesítővel.
  • Tegyünk bele összehajtott almarózsát.
  • Ha van kis gyalunk, hosszában ketté lehet vágni az almacsíkot, és úgy feltekerni.
  • Keverjük össze az olvasztott növényi margarint a porcukorral.
  • Kenjük le a desszert tetejét ezzel.
  • Szórjuk meg a tetejüket aprított pisztáciával.
  • Előmelegített, 180 °C-os sütőben, grill funkción süssük meg kb. 10-12 perc alatt.
  • Kihűlve, kissé langyosan gyönyörűen kijönnek a kis rózsák a sütőből.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes növényi túrós, meggyes pite tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes palacsintarózsa KolosFreeFood

Kategória: , , , , ,