Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes diós bundában sült tofu

tészta recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes diós bundában sült tofuval bővült.

Néha igazán jólesik a rántott hús helyett a rántott tofu. A tofu semleges ízű, így könnyen fűszerezhetjük saját ízlésünk szerint. Most hús helyett készítettem rántott, diós tofut. A tofut sűrű palacsintatésztába forgatjuk, majd pedig panírba.

Hozzávalók (2-3 adag):

Tofuhoz:

  • 460 g natúr, gluténmentes tofu
  • 50 g It’s us Naturbit kukoricakeményítő
  • frissen őrölt bors – bőven
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál só

Bundához:

  • 2 db M-es méretű tojás
  • 150 ml növényi tejital (most rizsital)
  • 130 g It’s us Miklós univerzális lisztkeverék
  • 2 teáskanál só

Panírozáshoz:

  • 130 g kukoricapehely
  • 10 g kesudió
  • 40 g dió

A gluténmentes diós bundában sült tofu elkészítése:

  • A tofukat bontsuk ki, csomagoljuk ki.
  • Tegyük bele papírtörlők közé.
  • Alaposan nyomkodjuk ki a papírlapok között a tofut.
  • Érdemes cserélni a papírlapot, hogy tényleg felszívja a nedvességet.
  • A tofukat szeleteljük fel egyforma darabokra.
  • Ilyenkor kell fűszerezni.
  • Ezután forgassuk meg kukoricalisztben.
  • Készítsük el a palacsintát.
  • A palacsinta tészta legyen sűrű, annyira, azért, hogy meg lehessen fordítani benne a tofukat.
  • A diókat és a gluténmentes kukoricapelyhet daráljuk le.
  • Közben forrósítsuk fel az olajat, amiben majd kisütjük a tofukat.
  • Mártsuk bele a palacsintatésztába, ezután forgassuk meg a diós-gabonapelyhes „prézliben” a tofukat.
  • Süssük készre a szeleteket, addig amíg aranybarnák nem lesznek.
  • Szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
  • Mivel a dió fantasztikusan illik a brokkolihoz, fogyasszuk brokkolikrémes tésztával.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perctől kevesebb

Tápanyagtartalom az egészben 2 adagból 1 adag gluténmentes
diós bundában sült tofuban
3 adagból 1 adag gluténmentes
diós bundában sült tofuban
Energia 9529 kJ / 2274 kcal 4764 kJ / 1137 kcal 3176 kJ / 758 kcal
Zsír 76,0 g 38,0 g 25,3 g
  amelyből telített zsírsavak 11,7 g 5,9 g 3,9 g
Szénhidrát 292,8 g 146,4 g 97,6 g
  amelyből cukrok 23,1 g 11,6 g 7,7 g
Rost 8,7 g 4,4 g 2,9 g
Fehérje 89,4 g 44,7 gg 29,8 g
15,12 g 7,56 g 5,04 g

A gluténmentes diós bundában sült tofu tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes tészta recept

gluténmentes diós bundában sült tofu

Kategória: , , ,