Gluténmentes Kolosfreefood féle burgonya röszti
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes Kolosfreefood féle burgonya rösztivel bővült.
Burgonya szinte minden mennyiségben jöhet. Egy utazásom során nagyon ízletes, ropogós rösztit ettem, mindezt jelölten glutén- és tejmentesen. Nem szerettem volna egy az egyben lemásolni, bár recept nem is volt a röszti mellett. Itthon aztán elkészítettem az én saját verziómmal, persze pici csavarral, ahogy már megszokhattátok tőlem.
Hozzávalók (10 db):
- 420 g burgonya – tisztítva
- 1 db L méretű tojás
- 40 g Its us Naturbit burgonya keményítő
- 1 teáskanál gluténmentes sörélesztőpehely
- 1 evőkanál gluténmentes szárított sült hagyma
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál fokhagymagranulátum
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint szárított petrezselyem
Sütéshez:
- pár csepp extra szűz olívaolaj
A gluténmentes Kolosfreefood féle burgonya röszti elkészítése:
- A megpucolt burgonyákat vágjuk egészen apró kockákra.
- Tegyük egy műanyag tálra, és mikrohullámú sütőben 900 W mellett 6 percig pároljuk.
- Addig is üssük fel a tojást egy tálban.
- Adjuk hozzá az összes fűszert, és a burgonya keményítőt.
- Alaposan keverjük össze, csomómentesre.
- A közben megpuhult, de még forró krumpli kockákat öntsük ebbe a masszába.
- Óvatosak legyünk, nagyon forró a krumpli és a tál is amiben párolódott.
- Keverjük el alaposan.
- Kissé meg is nyomkodhatjuk a burgonyákat, hogy ne legyenek nagyobb darabok benne.
- Persze ezek a nagyobb, kiálló darabok fognak jól megpirulni.
- Én 4 helyes palacsinta sütőt használtam a rösztik sütésére.
- Így szép, kör alakú egyforma burgonya rösztijeim lettek.
- Kevés olíva olajat tegyünk a kis mélyedésekbe, ebbe tegyünk a burgonyás masszából.
- Műanyag palacsinta fordító segítségével fordítsuk majd át, süssük meg a másik oldlaát is.
- Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes Kolosfreefood féle burgonya röszti tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors burgonya fokhagyma hagyma Naturbit Burgonyás tésztaliszt keverék olívaolaj petrezselyem só sörélesztőpehely tojás