Gluténmentes házi kenyér
Iri mama egy gluténmentes házi kenyér recepttel bővítette gyűjteményünket!
Kipróbáltam a Glutenix falusi kenyér lisztkeveréket. Ismét kevertem másik liszttel, sajnos elfogyott ez a fajta. De így is nagyon jól sikerült, nagyon finom lett. Legközelebb csak ebből a lisztkeverékből készítem.
Hozzávalók (14 szelet):
- 210g Glutenix falusi kenyér lisztkeverék
- 240g Schär mix B lisztkeverék
- 4g cukor
- 7g só
- 10g útifűmaghéj
- 25g friss élesztő
- 230g langyos víz
- 200g langyos laktózmentes tej
- 20g étolaj
A gluténmentes házi kenyér elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mértem, elkevertem.
- Hozzáadtam a langyos vizet és tejet, géppel összeállítottam a tésztát.
- Végül az olajjal még átkevertem.
- Most egy jénai sütő formát béleltem sütőpapírral, olajjal lekentem.
- Olajos kézzel bucit gömbölyítettem, formába tettem.
- Így kelesztettem duplájára.
- 200 °C fokon 20 percig sütöttem, kiemeltem, rácsra tettem, majd vissza a sütőbe 180 °C fokon még 20 percig sütöttem. Sütő függő!
- Még tanulom az új sütőmet kezelni, nem lett olyan szép mint szokott, de finom lett.
Szóval próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 80-90 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes házi kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj GLUTENIX falusi fehér kenyér lisztkeverék gluténmentes kenyér Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só tej uzsonna és tízórai