Vaníliás gesztenyemousse – 40 perc
- 1,5 dl 3,5%-os tej
- 25 dkg cukrozott gluténmentes gesztenyemassza
- 2 db tojás
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 10 dkg mascarpone sajt
- 5 dkg gluténmentes étcsokoládé a tetejére
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a tejjel és a vaníliarúd kikapart magjaival egy lábasban elkeverjük és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
- A gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk és a mascarpone sajttal együtt a kihűlt tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés keverékkel.
- Kisebb poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalás előtt apróra vágott gluténmentes étcsokival szórjuk meg a tetejét.
Tipp: ha a nyers tojásfehérje habot szeretnénk elkerülni, helyettesíthetjük 2 dl keményre vert tejszínhabbal.
Elkészítési idő: 40 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: haladó
- Recept címke: gesztenyemassza gluténmentes étcsokoládé mascarpone poharas desszertek tej tojás vanília