Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Vaníliás gesztenyemousse – 40 perc

A gluténmentes gesztenyemousse kitűnő lezárása egy vasárnapi ebédnek,Hozzávalók:

  • 1,5 dl 3,5%-os tej
  • 25 dkg cukrozott gluténmentes gesztenyemassza
  • 2 db tojás
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 10 dkg mascarpone sajt
  • 5 dkg gluténmentes étcsokoládé a tetejére

Elkészítés:

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a tejjel és a vaníliarúd kikapart magjaival egy lábasban elkeverjük és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
  • A gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk és a mascarpone sajttal együtt a kihűlt tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés keverékkel.
  • Kisebb poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalás előtt apróra vágott gluténmentes étcsokival szórjuk meg a tetejét.

Tipp: ha a nyers tojásfehérje habot szeretnénk elkerülni, helyettesíthetjük 2 dl keményre vert tejszínhabbal.

Elkészítési idő: 40 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: haladó

Kategória: ,