Gluténmentes keksz tejmentesen elkészítve
Hozzávalók 9 db keksz elkészítéséhez:
- 200 g Mester Család süteményliszt gluténmentes lisztkeverék
- 100 g margarin
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 40 g Mester Család pudingpor eper ízű
- szükség szerint 1-2 evőkanál kókusz vagy rizs főzőkrém
Elkészítés:
- Jó alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat egy tálban, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- Majd sütőpapírral kibélelt tepsire golyókat formázunk, lenyomkodjuk villával, és kb. 20 perc alatt 180 °C -on megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 70 perc (pihentetéssel együtt)
Tápanyagtartalom 9darab készítésekor | 1 darab kekszben |
Energia | 630,9 kJ / 151,3 kcal |
Fehérje | 2,2 g |
Zsír | 6,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
Szénhidrát | 21,4 g |
amelyből cukrok | 0,2 g |
Rost | 0,9 g |
A gluténmentes keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Ezt a tejmentes és gluténmentes keksz receptet Mona készítette (a Mona – Élet az ételallergiával blog szerkesztője), amelyet a gluténmentes sütőbemutatón együtt készít el az érdeklődőkkel.
- Recept címke: glutén és tejmentes keksz lisztkeverék margarin Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek puding sütőpor tojás