Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes keksz tejmentesen elkészítve

gluténmentes keksz receptHozzávalók 9 db keksz elkészítéséhez:

Elkészítés:

  • Jó alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat egy tálban, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni
  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • Majd sütőpapírral kibélelt tepsire golyókat formázunk, lenyomkodjuk villával, és kb. 20 perc alatt 180 °C -on megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 70 perc (pihentetéssel együtt)

Tápanyagtartalom 9darab készítésekor 1 darab kekszben
Energia 630,9 kJ / 151,3 kcal
Fehérje 2,2 g
Zsír 6,0 g
amelyből telített zsírsavak 1,4 g
Szénhidrát 21,4 g
amelyből cukrok 0,2 g
Rost 0,9 g

A gluténmentes keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Ezt a tejmentes és gluténmentes keksz receptet Mona készítette (a Mona – Élet az ételallergiával blog szerkesztője), amelyet a gluténmentes sütőbemutatón együtt készít el az érdeklődőkkel.

Kategória: ,