Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kókuszos-mazsolás túrókrém

Mazsolás túrókrém desszert - gluténmentes desszertHozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 250 g *túró
  • 200 g *tejföl
  • 25 g kókuszreszelék
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

  • A mazsolát egy kis pohárba tesszük, felengedjük annyi vízzel, ami ellepi és állni hagyjuk 1 órán át, majd leszűrjük és félretesszük.
  • A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a kókuszreszeléket és botmixerrel turmixoljuk.
  • Ha kész, hozzákeverjük a mazsolaszemeket.

TIPP: kóstolja meg gluténmentes kekszre kenve is!

* Cöliákia és együttes laktózintolerancia esetén elkészíthető laktózmentes tejtermékekkel is a recept!

Kategória: ,