Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes csokis keksz

gluténmentes csokis keksz receptHozzávalók 20 db közepes méretű kekszhez vagy 30 kicsihez:

  • 205 g Schär Mix C – gluténmentes lisztkeverék
  • 50 g porcukor
  • 65 g puha * vaj
  • 1 db közepes (M-es) méretű tojás
  • 50 g gluténmentes étcsokoládé
  • 5g vaníliás cukor (fél tasak)
  • 3g  sütőpor (1 teáskanál)

Elkészítés:

  • A puha vajat kikeverjük a megmosott tojással, a kimért porcukorral és a vaníliás cukorral.
  • A Schär Mixet C gluténmentes lisztkeveréket összeforgatjuk a sütőporral, majd a keveréket a keveréket a vajas tál tartalmához adjuk és alaposan összekeverjük – vagy akár kézzel összegyúrjuk – és hozzáadjuk az apró kockákra vágott gluténmentes étcsokoládét.
  • Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk a gombócokat. 180 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag (20 nagyobb keksz esetén)

Energia 86,5 kcal /361,6 kJ
Fehérje  0,6 g
Zsír  3,6 g
   amelyből telített zsírsavak  1,7 g
Szénhidrát  13 g
   amelyből cukrok  4,2 g
Élelmi rost  0,4 g

gluténmentes csokis keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

* A receptet laktózmentes tejjel is el lehet készíteni cöliákia és laktózintolerancia együttes fennállása esetén.

További reggeli és tízórai ötletek az iskolához:

gluténmentes tízórai receptek az iskolához

A reggeli és a tízórai is fontos!

Kategória: , , ,