Zöldspárgás ham & eggs
Villámgyors gluténmentes receptötlet reggelire vagy vacsorára!
Hozzávalók 1 személyre:
- 100 g zöldspárga (kb. 5 szál)
- 1 db M-es méretű tojás
- 2 szelet gluténmentes csirkemell-sonka
- 2 teáskanál napraforgóolaj
- só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
- A zöldspárgát mossuk meg és törjük le a fás végét, majd forró, enhyén sós vízben 5 perc alatt főzzük puhára a spárgákat. (Akkor jó, ha a villa beleszúrható, de még roppanós és nem túl puha!)
- Az olajat kezdjük el melegíteni egy serpenyőben, majd helyezzünk rá 2 szelet sonkát. Amikor a sonka enyhén elkezd pirulni fordítsuk meg és üssük rá a tojást, szórjuk meg enyhén sóval, fűszerekkel majd süssük készre kb. 2-3 perc alatt. Aki nem szereti folyósan a sárgáját, tegyen egy fedőt a serpenyőre és süsse további 1-2 percig kicsit alacsonyabb hőfokon, nehogy az alja megégjen.
- Ha elkészült a tojás, helyezzük rá az elkészített spárgákat, majd hajtsuk félbe a ham&eggs-et és már tálalhatjuk is!
- Fogyasszunk mellé egy marék frissen vágott paradicsomot és egy-két szelet gluténmentes magvas kenyeret, vagy zsömlét!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: Kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A villámgyors gluténmentes ham&eggs receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag, kenyér nélkül:
Energia | 206 kcal / 863kJ |
Fehérje | 16,3 g |
Zsír | 13,4 g |
Szénhidrát | 4,8 g |
Élelmi rost | 1,5 g |
A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
- Recept címke: 30 perc alatt étolaj max. 20 perces gluténmentes receptek sonka spárga tojás