Sütőtökös-almás könnyű gluténmentes vacsora
- 2 db alma
- 3-4 szelet sütőtök
- 1 maroknyi dióbél
- só, bors
- olívaolaj
- 1 evőkanál (barna) cukor
- 2-3 evőkanál vaj
Elkészítés:
- Az almát alaposan megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk.
- A megmosott sütőtök héját levágjuk, magjait eltávolítjuk és feldaraboljuk.
- A sütőtök és almakockákat hőálló sütőtálba rakjuk, rászórjuk a dióbelet, sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.
- Meghintjük egy evőkanálnyi cukorral, majd 200 °C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
- Langyosan tálaljuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 50 perc
Gyors, mégis finom gluténmentes vacsora.
Receptjeinket nem csak gluténérzékenyek figyelmébe ajánljuk!