Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gyümölcsös barnarizs-puding

gyümölcsös barnarizspuding gluténmentes puding receptHozzávalók 4 személyre:

  • 1 liter 1,5%-os tej
  • 100 g kristálycukor (fél bögre) – vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 200 g barna rizs (1 bögre)
  • 1 csomag vaníliás gluténmentes pudingpor
  • 100 g friss eper vagy más gyümölcs (málna, áfonya, barack, stb.)

Elkészítés:

  • A barnarizst kimérjük, majd egy kevés vízzel – éppen amennyi ellepi- feltesszük főni. Amikor a víz elfőtt, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, valamint a cukrokat. Mindig csak éppen annyi tejet adjunk hozzá, amennyit magába szív, míg végül az egész adagot hozzá nem adjuk.
  • A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel.
  • Miután a rizs nagyjából besűrűsödött, keverjük hozzá az elkevert vaníliás pudingport, majd tegyük vissza a tűzhelyre és forraljuk össze, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Folyamatosan keverjük.
  • Ha elkészült, tegyük tetszőleges poharakba, és hagyjuk megdermedni.
  • Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés

Nehézségi szint: kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tápanyagtartalom az egész adagra (4db) és egy adagra vonatkozólag

Egész adag Egy adag
Energia 1888 kcal /7894 kJ 472 kcal /1973,5 kJ
Fehérje 49,5 g 12 g
Zsír 21,5 g 5 g
Szénhidrát 371 g 93 g
Élelmi rost 22,4 g 5,6 g

A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,