Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sült gluténmentes túrótorta

sült gluténmentes túrótortaHozzávalók:

  • 60 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg rizsliszt
  • 10 dkg puha vaj (Lurpak)
  • fél tasak (6 g) sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a külön, pohárban egyesével felütött tojásokat, a cukrot, a puha vajat és a citrom reszelt héját és alaposan kikeverjük.
  • Beleszórjuk a rizslisztet és a sütőport és összekeverjük.
  • A masszát 18 átmérőjű kivajazott, rizsliszttel körbeszórt tortaformába egyengetjük és 180 °C fokon kb. 50 percig sütjük. Ha a széleken kezd pirulni és tűpróbával tesztelve a közepe sem ragad már, elzárhatjuk a sütőt (akkor is, ha kicsit még remeg a tészta).
  • Ha teljesen kihűlt, lecsatoljuk a tortaforma oldalát és szeleteljük.

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkozólag

Egész adag
Energia 2108 kcal /8804 kJ
Fehérje 112 g
Zsír 132 g
Szénhidrát 115 g
Élelmi rost 1,4 g

A gluténmentes túrótorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.

Kategória: ,