Fűszeres karfiol napraforgómagos joghurttal
Hozzávalók:
- fél fej karfiol
- só, bors
- 2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olvasztott vaj
A joghurtos mártogatóhoz:
- 2 dl natúr szója joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors
- 3-4 evőkanál natúr napraforgómag
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és lecsepegtetjük.
- Előmelegítjük a sütőt 200 °C fokra és előkészítünk egy sütőtálat.
- Beleöntjük az olvasztott vajat, a szétnyomkodott fokhagymát és az őrölt gyömbért, sózzuk, borsozzuk és átkeverjük.
- A fűszeres olvasztott vajra ráhelyezzük a karfiolrózsákat, megforgatjuk őket benne, majd sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a joghurtos mártogatót: a napraforgómagot száraz serpenyőben 5-6 perc alatt, folyamatos rázogatás mellett megpirítjuk.
- A joghurthoz hozzáadjuk a citromlevet, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, a napraforgómagot, enyhén sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: könnyű