Strawberry Pops – epres gluténmentes desszert ötlet
A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető édességét készítette el Vica februárban, a szerelmesek hónapjában. Az elkészítése pofon egyszerű, a látvány és az íz világ pedig mennyei és akárhogy variálható.
Hozzávalók:
- eper (kb fél kiló)
- 100 g gluténmentes étcsoki
- 100 g gluténmentes fehér csoki
- 2-3 evőkanál tej
- fogpiszkáló
Díszítéshez:
- darált dió
- kókuszreszelék
- színes tortacukorkák
- mandula
Elkészítés:
- a fehér és az étcsokit külön tálba apróra összetörjük
- öntünk hozzájuk 1-2 kanál tejet, majd vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk folyamatos kavargatás mellett
- a csoki akkor lesz jó, ha már nem folyik le az eperről
- az epreket megmossuk, szárazra töröljük és a leveleit rajta hagyjuk
- a zöld levelek közé beleszúrjuk a fogpiszkálót olyan mélységbe, hogy ne lifegjen rajta, hanem megálljon
- az epreket a csokiba mártjuk, majd rögtön a díszítésbe
Pofon egyszerű és nagyon látványos gluténmentes édesség kerekedik ki belőle, amit a díszítések variálhatósága miatt bármilyen alkalomra elkészíthetünk. A fehér csokis masszába tehetünk akár ételfestéket is, azoknak az anyagoknak a variálhatósága, amibe pedig meghempergetjük, csak a képzelet szab határt.
Elkészítési idő: kb 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom (díszítés nélkül) kb. 20 darab közepes eper készítésekor
Tápanyag | 2 darabban | 5 darabban |
Energia | 26,8 kJ / 6,6 kcal | 67,0 kJ / 16,5 kcal |
Fehérje | 0,0 g | 0,0 g |
Zsír | 0,4 g | 1,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 0,8 g | 2,0 g |
amelyből cukrok | 0,6 g | 1,5 g |
Rost | 0,0 g | 0,0 g |
A gluténmentes desszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: dió eper gluténmentes étcsokoládé gluténmentes fehér csoki kókuszreszelék mandula szórócukor tej