Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Banános-vaníliás chia puding – gluténmentes desszert

A chia mag igen kedvező tulajdonságai miatt jól építhető be a cöliákiások gluténmentes étrendjébe. Magas rosttartalmú, gluténmentes, jelentős az antioxidáns, vitamin- és ásványi anyag tartalma is.

vaníliás chia puding banánnal gm receptHozzávalók (4 – 2 adag puding készítéséhez)

  • * 80 g chia mag
  • 500 ml Alpro rizsital („rizstej”)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 evőkanál édesítőszer (*1:5)
  • 1 db banán (kb. 150 g)

* 1 adag édesítőszer 5 adag cukor édesítő erejének felel meg

Elkészítés:

  • A chia magot, rizstejet, édesítőt és vanília aromát összeturmixoljuk, majd 2 – 4 pohárba rétegezzük a banánnal.
  • Hagyjuk 4-5 órát a hűtőben pihenni (ezalatt be fog zselésedni), de lehet egy egész éjjelen keresztül is.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 10 perc + pihentetési idő.

* chia mag ajánlott max. napi bevitele 15 g

Tápanyagtartalom: 1 adagban 4 adag készítésekor
1 pohárban
2 adag készítésekor
1 pohárban
Energia 679,3 kJ /196,9 kcal 1638,4 kJ / 392,9 kcal
Fehérje 3,8 g 7,5 g
Zsír 7,5 g 15,0 g
  amelyből telített zsírsavak 0,8 g 1,6 g
Szénhidrát 27,2 g 54,3 g
  amelyből cukrok 7,7 g 15,4 g
Rost 7,6 g 15,2 g

A vaníliás-banános chia puding tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

banános vaníliás chia puding gluténmentes recept

Kategória: ,