Banános gluténmentes bon-bon – házi készítésű ajándék húsvétra
Nyuszicsoki, bon-bon, karamell? Készítsünk házilag apróságokat ajándékba húsvétra, ráadásul finomított cukor nélkül! Garantált sikere lesz!
- 150 g banán
- 100 g házi mogyoróvaj
- 30 g xilit (nyírfacukor)
- 1 teáskanál gluténmentes kakaópor
- néhány csepp vanília aroma
Elkészítés:
- Az összeállítást tekintve nem lesz bonyolult dolgunk!
- A hozzávalókat mérjük ki, és tegyük be az aprítógépbe, majd pürésítsük addig, míg krémes állagú nem lesz (kb. 1-2 perc).
- Az elkészült masszát öntsük egy szögletes formába, majd a tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
- Hűtőből kivéve hagyjuk néhány percig felengedni, majd vágjuk apró kockákra.
- Ha szeretnénk, önthetjük a masszát jégkocka vagy bon-bon formába is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 5 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra és egy darabra vonatkoztatva (25 esetében):
Tápanyagtartalom | Egész adag | Egy darab |
Energia | 951,2 kcal / 3966,5 kJ | 38,0 kcal / 158,6 kJ |
Fehérje | 29,1 g | 1,1 g |
Zsír | 51,5 g | 2,0 g |
Szénhidrát | 86,2 g | 3,4 g |
Élelmi rost | 12 g | 0,5 g |
A gluténmentes bon-bon receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt banán édesítőszer húsvéti receptek kakaópor max. 20 perces gluténmentes receptek mogyoróvaj vanília aroma xilit