Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Epres piskótaszelet gluténmentesen csokimázzal – 30′

Gyorsan – mindössze fél óra alatt – készíthető el ez a finom epres gluténmentes piskótaszelet. Vendégvárónak, reggelire vagy a iskolai tízórais csomagba is remek választás.

Hozzávalók:  9 szelethez

  • 185 g eperepres gluténmentes piskotaszelet
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 170 g rizsliszt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 20 g útifűmaghéj
  • 30 g édesítőszer (* 1:4)

* 1 g édesítőszer 4 g cukor édesítő hatásának felel meg.

A tetejére:

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • Az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd szilikon sütőformába öntjük
  • 180 °C-on sütőben kb. 14 perc alatt megsütjük
  • A csokit megolvasztjuk, majd a kihűlt piskótára csorgatjuk és szétterítjük

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom 1 szeletben
Energia 667,6 kJ / 160,1 kcal
Fehérje 2,7 g
Zsír 5,0 g
 amelyből telített zsírsavak 2,5 g
Szénhidrát 25 g
 amelyből cukrok 1,2 g
Rost 3,8 g

A gluténmentes piskótaszelet recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,