Ovovega répatorta – kókuszos öntettel, rizsfehérjével
Hozzávalók:
- 150 g reszelt sárgarépa
- 2 tojásfehérje
- 70 ml kókuszolaj
- 100 g eritrit (édesítőszer)
- 40 g dió apróra vágva
- 35 g mandulaliszt
- 30 g kókuszliszt (vagy garantáltan gluténmentes zabliszt)
- 20 g Absorice rizsprotein
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- csipet szódabikarbóna
- 1 kk őrölt fahéj
- 0,5 kk gyömbér
- 50 g mazsola (elhagyható)
Krémhez:
- 1 dl ALPRO kókusz főzőkrém
- édesítőszer (ízlés szerint eritrit vagy a stevia)
- egy tesákanál citromlé
- fél narancs reszelt héja
Elkészítés:
- A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és előveszünk egy 23 cm-es sütőformát. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és az eritritet, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.
- Egy másik tálba kimérjük a liszteket és az Absorice rizsfehérje port, sütőport, fahéjat, gyömbért, szódabikarbónát és mindezt a répás-tojásos masszához keverjük.
- A sütőformába öntjük és 40 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a krémet: simára keverjük az Alpro kókusz főzőkrémet az édesítővel, citromlével és a narancs reszelt héjával.
- Ha teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük a krémet.
- Recept címke: Absorice rizsfehérje citrom dió édesítőszer gyömbér húsvéti receptek kókuszliszt kókuszolaj kókusztejszín mandulaliszt mazsola narancs őrölt fahéj répatorta sárgarépa sütőpor szódabikarbóna tojás