Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Ovovega répatorta – kókuszos öntettel, rizsfehérjével

gluténmentes répatorta rizsfehérjável

Fotó: Ujvári Péter

Hozzávalók:

  • 150 g reszelt sárgarépa
  • 2 tojásfehérje
  • 70 ml kókuszolaj
  • 100 g eritrit (édesítőszer)
  • 40 g dió apróra vágva
  • 35 g mandulaliszt
  • 30 g kókuszliszt (vagy garantáltan gluténmentes zabliszt)
  • 20 g Absorice rizsprotein
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 0,5 kk gyömbér
  • 50 g mazsola (elhagyható)

Krémhez:

  • 1 dl ALPRO kókusz főzőkrém
  • édesítőszer (ízlés szerint eritrit vagy a stevia)
  • egy tesákanál citromlé
  • fél narancs reszelt héja

Elkészítés:

  • A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk.
  • Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és előveszünk egy 23 cm-es sütőformát. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és az eritritet, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.
  • Egy másik tálba kimérjük a liszteket és az Absorice rizsfehérje port, sütőport, fahéjat, gyömbért, szódabikarbónát és mindezt a répás-tojásos masszához keverjük.
  • A sütőformába öntjük és 40 percig sütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet: simára keverjük az Alpro kókusz főzőkrémet az édesítővel, citromlével és a narancs reszelt héjával.
  • Ha teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük a krémet.
Kategória: ,