Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Banános gluténmentes bon-bon – házi készítésű ajándék húsvétra

Nyuszicsoki, bon-bon, karamell? Készítsünk házilag apróságokat ajándékba húsvétra, ráadásul finomított cukor nélkül! Garantált sikere lesz!

Banános gluténmentes bon-bon receptHozzávalók 25 db bon-bonhoz:

  • 150 g banán
  • 100 g házi mogyoróvaj
  • 30 g xilit (nyírfacukor)
  • 1 teáskanál gluténmentes kakaópor
  • néhány csepp vanília aroma

Elkészítés:

  • Az összeállítást tekintve nem lesz bonyolult dolgunk!
  • A hozzávalókat mérjük ki, és tegyük be az aprítógépbe, majd pürésítsük addig, míg krémes állagú nem lesz (kb. 1-2 perc).
  • Az elkészült masszát öntsük egy szögletes formába, majd a tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  • Hűtőből kivéve hagyjuk néhány percig felengedni, majd vágjuk apró kockákra.
  • Ha szeretnénk, önthetjük a masszát jégkocka vagy bon-bon formába is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 5 perc + hűtés

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra és egy darabra vonatkoztatva (25 esetében):

Tápanyagtartalom Egész adag Egy darab
Energia 951,2 kcal / 3966,5 kJ 38,0 kcal / 158,6 kJ
Fehérje 29,1 g 1,1 g
Zsír 51,5 g 2,0 g
Szénhidrát 86,2 g 3,4 g
Élelmi rost 12 g 0,5 g

A gluténmentes bon-bon receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,