Almahabos gluténmentes piskóta édesítőszerrel
A piskóta az egyik legegyszerűbben elkészíthető tészta, számtalan módon lehet ízesíteni, díszítem, bármilyen alkalomra kitűnő gyors sütemény.
Piskóta:
- 3 db közepes (M-es) méretű tojás
- 150 g Mester Család süteményliszt
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 1 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
- 4 g gluténmentes sütőpor
- 50 ml víz
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
- 250 ml Meggle Creme Patisserie Decor (növényi alapú habtejszín alternatíva)
- 3-4 db alma aprító gépben összedarabolva (de lehet turmixolva is)
- 1 csomag gluténmentes habfixáló
A díszítéshez:
- cukrozatlan Mester gluténmentes kakaópor
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott tojásokat kikeverjük az édesítővel
- Összekeverjük a lisztet a sütőporral és belekeverjük a tojásos édesítőt, majd a hozzáadjuk a vanília aromát és végül a vizet.
- Addig keverjük a tésztát, amíg egyenletesen sima nem lesz
- Szilikon formába tesszük, majd 180 °C fokon kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba)
- A „tejszínt” felverjük, közben a habfixálót és az almát belekeverjük, jó kemény habot készítünk.
- Ha kihűlt a piskótánk, akkor rákenjük az almás-tejszínes krémet, kakaóporral megszórjuk a tetejét és 1 éjszakát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
Tápanyagtartalom | 6 kocka készítésekor 1 darabban |
8 kis kocka készítésekor 1 darabban |
Energia | 714,3 kJ / 171,3 kcal | 537,1 kJ / 128,8 kcal |
Fehérje | 5,7 g | 4,3 g |
Zsír | 4,0 g | 3,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,5 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 27,0 g | 20,3 g |
amelyből cukrok | 8,5g | 6,3 g |
Rost | 1,0 g | 0,8 g |
Az almahabos gluténmentes piskóta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Mi így készítettük el a gluténmentes piskótánkat:
- Recept címke: alma édesítőszer glutén és tejmentes habfixáló kakaópor Meggle Mester Család gluténmentes süteményliszt sütőpor tojás vanília aroma