Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Almahabos gluténmentes piskóta édesítőszerrel

A piskóta az egyik legegyszerűbben elkészíthető tészta, számtalan módon lehet ízesíteni, díszítem, bármilyen alkalomra kitűnő gyors sütemény.

almahabos gluténmentes piskóta receptHozzávalók 12 szelethez :

Piskóta:

  • 3 db közepes (M-es) méretű tojás
  • 150 g Mester Család süteményliszt
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
  • 4 g gluténmentes sütőpor
  • 50 ml víz

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Meggle Creme Patisserie Decor receptKrém:

  • 250 ml Meggle Creme Patisserie Decor (növényi alapú habtejszín alternatíva)
  • 3-4 db alma aprító gépben összedarabolva (de lehet turmixolva is)
  • 1 csomag gluténmentes habfixáló

A díszítéshez:

  • cukrozatlan Mester gluténmentes kakaópor

Elkészítés:

  • Az alaposan megmosott tojásokat kikeverjük az édesítővel
  • Összekeverjük a lisztet a sütőporral és belekeverjük a tojásos édesítőt, majd a hozzáadjuk a vanília aromát és végül a vizet.
  • Addig keverjük a tésztát, amíg egyenletesen sima nem lesz
  • Szilikon formába tesszük, majd 180 °C fokon kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba)
  • A „tejszínt” felverjük, közben a habfixálót és az almát belekeverjük, jó kemény habot készítünk.
  • Ha kihűlt a piskótánk, akkor rákenjük az almás-tejszínes krémet, kakaóporral megszórjuk a tetejét és 1 éjszakát a hűtőszekrényben pihentetjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

Tápanyagtartalom 6 kocka
készítésekor 1 darabban
8 kis kocka
készítésekor 1 darabban
Energia 714,3 kJ / 171,3 kcal 537,1 kJ / 128,8 kcal
Fehérje 5,7 g 4,3 g
Zsír 4,0 g 3,0 g
amelyből telített zsírsavak 1,5 g 1,1 g
Szénhidrát 27,0 g 20,3 g
amelyből cukrok 8,5g 6,3 g
Rost 1,0 g 0,8 g

Az almahabos gluténmentes piskóta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Mi így készítettük el a gluténmentes piskótánkat:

Kategória: , ,