Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes banánkenyér édesítőszerrel

Miért jó a banánkenyér? Nagyon gyorsan és egyszerűen készíthető el és nem utolsó sorban finom is. Reggelire a reggeli ital kísérőjeként és uzsonnának vagy tízórainak is kitűnő.

gluténmentes banánkenyér receptHozzávalók egy kb. 400g-os banánkenyérhez:

* 1 adag édesítőszer 4 rész cukor édesítő erejének fele meg.

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • A tojásokat alaposan mossuk meg.
  • Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk, majd szilikonos kenyérformába tesszük.
  • 180 °C fokon  kb.  25 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

Tápanyagtartalom 6 szeletre vágva
1 szeletben (kb. 7 dkg)
Energia 659,3 kJ / 158,1 kcal
Fehérje 3,8 g
Zsír 2,1 g
amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 30,0 g
amelyből cukrok 4,2 g
Rost 4,5 g

A gluténmentes banánkenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,