Mexikói csirkeleves – gluténmentes leves recept
Gluténmentes leves. Izgalmas és ízletes levesötletünk Mexikót varázsolja asztalunkra.
Egyszerű a szokásostól kicsit eltérő ízvilágú levesünk lehet kevesebb, mint 1 óra alatt!
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db paradicsom
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- fél citrom reszelt héja és leve
- só, bors
- 7-8 dl víz
Előkészületek:
- A csirkemellfilét megmossuk és kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
- Az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a római köményt és a fűszerpaprikát és együtt pirítjuk néhány percig.
- A csirkemellkockákat hozzáadjuk, átforgatjuk és felöntjük a vízzel.
- Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is.
- Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, néha meg-megkevergetve 30-35 percig főzzük.
Elkészítési idő: 50-60 perc
- Recept címke: citrom csirkemell kaliforniai paprika olívaolaj paradicsom víz vöröshagyma