Zöldbabos csirke – gluténmentes egytálétel
Gyors, egyszerű gluténmentes egytálétel tejmentesen elkészítve, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.
Hozzávalók: * 4 – 6 személy részére
- 50 dkg zsenge vajbab (fagyasztott)
- 1 kg (kb. 4 darab 25 dkg-os) csirkemell
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 dl és még 1 dl rizsital (vagy, ahogy sokan nevezik: rizstej)
- só
- tárkony
- 2-3 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt növényi sajtalternatíva
Elkészítés:
- A csirkét alaposan megmossuk, majd felkockázzuk. 2-3 evőkanál olajon átforgatjuk, majd 3-4 percig sütjük.
- Ezt követően egy tepsibe szórjuk, rátesszük a zöldbabot (ezt előtte kiengedjük)
- 2 dl rizstejbe keverjük a sót és tárkonyt, majd meglocsoljuk a csirke darabokat.
- Lefedjük alufóliával, és 25 percig puhítjuk 180 °C fokon a sütőben, leszedjük a fóliát.
- Az 1 dl rizstejet, a tojásokat és a reszelt növényi sajtalternatívát összekeverjük, és leöntjük vele a húst, még kb. 20 percig sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
* Ha gluténmentes egytálételhez rizst is kifőzünk, 4 helyett 6 fő részére is kiadós.
Tápanyagtartalom | az egész adagban | 4 adag készítésekor 1 adagban |
Energia | 1901 kcal / 7927 kJ | 475 kcal / 1981 kJ |
Fehérje | 265,6 g | 66,4 g |
Zsír | 53,5 g | 13,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 31,2 g | 5,3 g |
Szénhidrát | 76,6 g | 19,2 g |
amelyből cukrok | 16,1 g | 4,0 g |
Rost | 15,0 g | 3,8 g |
A csirkés gluténmentes egytálétel recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el
- Recept címke: csirkemell étolaj glutén és tejmentes gluténmentes egytálétel növényi sajt-alternatíva rizsital só tárkony tojás vajbab