Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Zöldbabos csirke – gluténmentes egytálétel

Gyors, egyszerű gluténmentes egytálétel tejmentesen elkészítve, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.

csikrés egytálétel gluténmenets receptHozzávalók: * 4 – 6 személy részére

  • 50 dkg zsenge vajbab (fagyasztott)
  • 1 kg (kb. 4 darab 25 dkg-os) csirkemell
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 dl és még 1 dl rizsital (vagy, ahogy sokan nevezik: rizstej)
  • tárkony
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 5 dkg reszelt növényi sajtalternatíva

Elkészítés:

  • A csirkét alaposan megmossuk, majd felkockázzuk. 2-3 evőkanál olajon átforgatjuk, majd 3-4 percig sütjük.
  • Ezt követően egy tepsibe szórjuk, rátesszük a zöldbabot (ezt előtte kiengedjük)
  • 2 dl rizstejbe keverjük a sót és tárkonyt, majd meglocsoljuk a csirke darabokat.
  • Lefedjük alufóliával, és 25 percig puhítjuk 180 °C fokon a sütőben, leszedjük a fóliát.
  • Az 1 dl rizstejet, a tojásokat és a reszelt növényi sajtalternatívát összekeverjük, és leöntjük vele a húst, még kb. 20 percig sütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

* Ha gluténmentes egytálételhez rizst is kifőzünk, 4 helyett 6 fő részére is kiadós.

Tápanyagtartalom az egész adagban 4 adag készítésekor
1 adagban
Energia 1901 kcal / 7927 kJ 475 kcal / 1981 kJ
Fehérje 265,6 g 66,4 g
Zsír 53,5 g 13,4 g
  amelyből telített zsírsavak 31,2 g 5,3 g
Szénhidrát 76,6 g 19,2 g
  amelyből cukrok 16,1 g 4,0 g
Rost 15,0 g 3,8 g

A csirkés gluténmentes egytálétel recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el

csikrés egytálétel gluténmenets recept

Kategória: ,