Burgonya krémleves – tej- és gluténmentes recept
Nagyon egyszerű és nagyon finom, a hűvösebb időben pedig kitűnő ebédre vagy vacsorára is.
- 1 kg burgonya
- só
- 1 dl rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- szárított zöldség keverék (glutén és allergénmentes), ízlés szerint
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd feltesszük főni. Ha megfőtt, akkor annyi vizet hagyjunk rajta, hogy kb. ujjnyira ellepje, a többit öntsük le róla.
- Botmixerrel pépesítsük, hozzáadjuk a rizstejszínt, sót, és szárított zöldségeket, 5-10 percet főzzük még így együtt, majd tálalható.
(Ha valaki folyékonyabban szereti, hagyjon rajta több vizet).
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén 1 adagban |
Energia | 4.077 kJ / 973 kcal | 1022 kJ / 244 kcal |
Zsír | 9,9 g | 2,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,9 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 189,4 g | 47,4 g |
amelyből cukrok | 7,1 g | 1,8 g |
Rost | 29,1 g | 9,8 g |
Fehérje | 25,4 g | 6,4 g |
Só | 8,11 g | 2,03 g |
A gluténmentes burgonya krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonya glutén és tejmentes krémleves leves rizs főzőkrém só szárított zöldségkeverék