Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Szárzeller krémleves

Egy újabb krémleves, most, zellerkrémelvest készítettünk

gluténmentes zellerkrém levesHozzávalók: 4-6 adag

  • 60 dkg (kb. 1 nagy csomag) zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • húsleves alaplé (annyi, hogy ellepje a zöldségeket)
  • 1 dl “rizstejszín” azaz rizs főzőkrém (vagy főzőtejszín)

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk.
  • A zellerszárat megmossuk, feldaraboljuk, majd egy lábasba tesszük őket, sózzuk és felöntjük az alaplével.
  • Puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük
  • Visszatesszük a tűzre, és hozzákeverjük az 1 dl rizstejszínt
  • 5 percig főzzük még, majd tálaljuk.

TIPP: Dúsítsuk gluténmentes leves tésztával, vagy gluténmentes pirított kenyérkockával.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 főre 1 adag levesben 6 főre 1 adag levesben
Energia 189 kcal / 793 kJ 78 kcal / 202 kJ 32 kcal / 134 kJ
Fehérje 2,9 g 0,7 g 0,5 g
Zsír 11,0 g 2,8 g 1,8 g
  amelyből telített zsírsavak 4,8 g 1,2 g 0,8 g
Szénhidrát 18,2 g 4,6 g 3,0 g
  amelyből cukrok 5,1 g 1,3 g 0,9 g
Rost 2,5 g 0,6 g 0,4 g

A  gluténmentes szárzeller krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes szárzeller krémleves recept

Kategória: ,