Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Spárgakrémleves

Fogyasszunk naponta gyümölcsöt és zöldséget! Mai zöldségadagunkat spárgából nyertük.

spárgakrémleves gluténmentes leves receptHozzávalók: 3 – 4 adag

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk.
  • A spárgát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük és megfőzzük, majd a hagymával együtt pépesítjük (turmix vagy botmixer segítségével.
  • Fűszerezzük, hozzáadjuk a rizstejszínt és visszatesszük a tűre.
  • Egyet „rottyantunk” rajta, és tálaljuk.

TIPPEK

  1. tálaláskor díszíthetjük pár darab gluténmentes pirított zsemle, vagy kenyér kockával.
  2. Mivel sűríthetjük gluténmentes leveseinket?

 

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 3 főre 1 adagban 4 főre 1 adagban
Energia 615 kcal / 1317 kJ 205 kcal / 857 kJ 154 kcal / 644 kJ
Fehérje 12,3 g 4,1 g 3,1 g
Zsír 42,1 g 14,0 g 10,5 g
  amelyből telített zsírsavak 4,9 g 1,6 g 1,2 g
Szénhidrát 42,2 g 14,1 g 10,6 g
  amelyből cukrok 12,7g 4,2 g 3,2 g
Rost 12 g 4 g 3,0 g

A gluténmentes spárgakrémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

spárgakrémleves gluténmentes leves recept

gluténmentes spárgakrémleves

Kategória: ,