Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Burgonyás joghurtos lángos – klasszikusok gluténmentesen

Már több gluténmentes lángos receptet is közkincsé tettünk, de mivel a lángos nem lehet megunni, egy újabb receptet mutatunk be gluténmentes változatban.

gluténmentes borgonyás lángis receptHozzávalók:

  • 250 g Naturbit burgonyás gluténmentes lisztkeverék
  • 1 dl “rizstejszín”-ből készült joghurt
  • 1,5 dl víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Az lapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett lapra tesszük, és kicsípünk a tésztából, amelyet golyóra formázzuk, majd tenyerünkkel kilapítjuk, forró olajban kisütjük.
  • A kisült lángost a felületéről papírtörlőre téve leitatjuk a felesleges olajat.

Elkészítési idő:

Nehézségi szint: 

Tápanyagtartalom 8 darab készítésekor

1 lángosban

6 darab darab készítésekor

1 lángosban

Energia 973,7 kJ / 233,5 kcal 731,4 kJ / 175,4 kcal
Fehérje 1,5 g 1,2 g
Zsír 9,9 g 7,4 g
  amelyből telített zsírsavak 1,5 g 1,1 g
Szénhidrát 33,0 g 24,8 g
  amelyből cukrok 1,7 g 1,3 g
Rost 2,2 g 1,6 g

A gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,