Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mogyorós-meggyes gluténmentes morzsa teffpehellyel

A gluténmentes morzsa teff felhasználásával készült.Hozzávalók kb. 8 adaghoz:

  • 10 dkg puha vaj
  • 16 dkg tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 18 dkg darált pirított sótlan földimogyoró
  • 6 dkg teffpehely
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 35-40 dkg magozott meggy
  • A tetejére: tejszínhab

Elkészítés:

  • A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.
  • Beleszórjuk a darált mogyorót, a sütőport és a teffpelyhet és alaposan összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a meggyet és óvatosan összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt kisebb sütőtálba (pl. 24 cm átmérőjű tortaforma) kanalazzuk. 25-30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Ha teljesen kihűlt, kanállal szétmorzsoljuk és kis poharakba adagoljuk.
  • Tetejükre tejszínhabot nyomunk és 1-1 szem meggyel díszítjük.

Elkészítési idő: 50 perc + hűlési idő

Nehézségi szint: kezdő

Gluténmentes receptek nem csak cöliákiásoknak!

Gluténmentes receptgyűjteményünkben több olyan receptet is megtalálhat, amelyek álgabonákkal vagy kevésbé ismert gluténmentes gabonák felhasználásával készül.

Kategória: ,