Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Epres kókuszkrém desszert

epres kókuszkrémes gluténmentes desszertHozzávalók 6-8 adaghoz:

  • 25 dkg eper
  • 2 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl ALPRO kókuszos főzőkrém
  • néhány levél friss bazsalikom (helyettesíthetjük citromfűvel vagy mentával is)
  • 8 lap zselatin

A tálaláshoz:

  • eper és áfonya

Elkészítés:

  • Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. 1 dl vízzel és a cukorral együtt egy lábasba tesszük és közepesnél kicsit nagyobb lángon sűrűre főzzük. (kb. 8 perc elteltével érdemes kicsit bele is turmixolni)
  • Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a főzőkrémet, 1 dl vizet és a bazsalikomleveleket és felforraljuk.
  • Közben kevés hideg vízbe beáztatjuk a zselatin lapokat.
  • Ha felforrt az epres-kókusztejszínes keverék, kivesszük a bazsalikomleveleket, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat és elkeverjük.
  • Lehúzzuk a tűzhelyről és kisebb poharakba adagoljuk, majd ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
  • Friss eperrel és áfonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc+hűtési idő

Nehézségi szint: kezdő

Sokan a kókusz főzőkrémet helytelenül kókusztejszínnek hívják, de megtévesztő, hiszen a kókusz főzőkrémnek nincs köze a tejhez.  Növényi alapú termék, ezért tejfehérje, laktóz és természetesen gluténmentes is.
A kókusz főzőkrém felhasználását tekintve ugyan úgy működik, mint a főzőtejszín.

Próbálják ki más ételek elkészítésénél is!

Kategória: ,