Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Lime-os barackos sütemény gluténmentes cirokliszttel

Barackos limos ciroklisztes sütiHozzávalók:

  • 6 db tojás (kettéválasztva)
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 db lime reszelt héja és leve
  • 15 dkg cirokliszt (+ amennyi a a tortaforma kilisztezéséhez kell)
  • 1,5 teáskanál  sütőpor
  • 5-6 db őszibarack

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és kivajazunk, kilisztezünk (cirokliszttel) egy 26 cm átmérőjű tortaformát/közepes méretű tepsit.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  • A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal és hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét is.
  • Beleszórjuk a ciroklisztet és a sütőport és jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot is és óvatosan összeforgatjuk. Az így kapott masszát az előkészített tortaformába öntjük.
  • A megmosott barackokat meghámozzuk és cikkekre vágjuk és a cikkeket a masszába nyomkodjuk – viszonylag sűrűn.
  • Kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e teljesen.
  • Ha a teteje már pirul, de még nem sült át, akkor takarjuk le alufóliával és úgy süssük a végén.
    Kihűlve szeleteljük.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tudjon meg többet a cirokról, amely beilleszthető a gluténmentes diéta étrendjébe!

A cirok gluténmentességéből és kedvező táplálkozás élettani tulajdonságaiból adódóan értékes alapanyaga lehet a cöliákiások diétájának.

Kategória: , ,