Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes fehér kenyér Orgran gluténmentes lisztkeverékkel

Folyamatosan jelennek meg újabb és újabb gluténmentes lisztkeverékek. Most egy új gluténmentes fehér kenyér lisztkeveréket próbáltunk ki.gluténmentes fehér kenyér recept

Hozzávalók

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan keverjük össze. Fontos a víz hőmérséklete.
  • Egy 20 x 9 cm-es sütőformát olajozzunk ki, és öntsük bele a tésztát.
  • Kelesszük 30 – 40 °C fokon addig, amíg a tészta eléri a forma tetejét.
  • Ezután 180 °C fokon, 35 – 40 percig (tűpróbáig) süssük a kenyeret.
  • Ha megsült, vegyük ki a formából, helyezzük rácsra, és hagyjuk hűlni kb. 20 percig, majd szeletelhető.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 70-80 perc

Tápanyagtartalom egész kenyérben 1 szeletben (kb. 100 g)
Energia 1444,5 kcal / 6052,5 kJ 144,5 kcal / 605,2 kJ
Fehérje 9,9 g 0,9 g
Zsír 7,2 g 0,7 g
  amelyből telített zsírsavak 5,9 g 0,6
Szénhidrát 324,5 g 32,5 g
  amelyből cukrok 21,6 g 2,2 g
Rost 8,6 g 0,1 g
6030,0 mg 603 mg

A gluténmentes fehér kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fehér kenyér recept

gluténmentes fehér kenyér

Kategória: ,