Gluténmentes fehér kenyér Orgran gluténmentes lisztkeverékkel
Folyamatosan jelennek meg újabb és újabb gluténmentes lisztkeverékek. Most egy új gluténmentes fehér kenyér lisztkeveréket próbáltunk ki.
Hozzávalók
- 450 g (1 csomag) Orgran Gluténmentes kenyér mix por Easy Bake
- 4,25 dl víz (szobahőmérsékletű, kb. 25 °C fokos)
- 30 ml olaj
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan keverjük össze. Fontos a víz hőmérséklete.
- Egy 20 x 9 cm-es sütőformát olajozzunk ki, és öntsük bele a tésztát.
- Kelesszük 30 – 40 °C fokon addig, amíg a tészta eléri a forma tetejét.
- Ezután 180 °C fokon, 35 – 40 percig (tűpróbáig) süssük a kenyeret.
- Ha megsült, vegyük ki a formából, helyezzük rácsra, és hagyjuk hűlni kb. 20 percig, majd szeletelhető.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 70-80 perc
Tápanyagtartalom | egész kenyérben | 1 szeletben (kb. 100 g) |
Energia | 1444,5 kcal / 6052,5 kJ | 144,5 kcal / 605,2 kJ |
Fehérje | 9,9 g | 0,9 g |
Zsír | 7,2 g | 0,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,9 g | 0,6 |
Szénhidrát | 324,5 g | 32,5 g |
amelyből cukrok | 21,6 g | 2,2 g |
Rost | 8,6 g | 0,1 g |
Só | 6030,0 mg | 603 mg |
A gluténmentes fehér kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: étolaj lisztkeverék Orgran lisztkeverék víz