Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

GM túrós tészta egy kicsit másképp

Gyorsan és kényelmesen készíthetőek el a tésztaételek. A túrós tészta egy igazi klasszikus, de mégis, ha a sima főtt tészta már unalmas, dobjuk fel kicsit a GM túrós tészta receptjét.

túrós tészta recept gluténmentesenHozzávalók 3-4 adaghoz:

* Laktózintolerancia esetén használhatóak laktózmentes tejtermékek is.

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • A gluténmentes száraztésztát forró vízben kifőzzük
  • A túrót és 400 ml tejfölt alaposan összekeverünk, megsózzuk, majd összekeverjük a kifőtt tésztával és egy jénaiba (hőálló tálba) tesszük.
  • A tojásokat alaposan megmossuk és a maradék tejföllel összekeverjük majd hozzákeverjük még reszelt sajtot is és egyenletesen a tészta tetejére öntjük
  • 180 °C fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

A dietetikus tippje: a zsírtartalmat csökkenthetjük, ha 12%-os tejföllel készítjük el a tésztát.

Tápanyagtartalom a teljes adagban 1 adagban
4 főre tálalva
Energia 10 750,3 kJ / 2 577,9 kcal 2 687,5 kJ / 644,5 kcal
Fehérje 85,6 g 21,4 g
Zsír 140,7 g 35,2 g
  amelyből telített zsírsavak 76,7 g 19,2 g
Szénhidrát 224,0 g 56,0 g
  amelyből cukrok 24,0 g 6,0 g
Rost 6,3 g 1,6 g

A  GM túrós tészta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,