Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes ropi recept

A gluténmentes ropi kiváló vendégváró, vagy klasszikus rágcsa TV nézéshez. A gyerekek is imádják.
gluténmentes ropi receptHozzávalók 16-20 darabhoz:
  • 250 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 200 ml víz
  • 50 g margarin
  • 4 g porélesztő
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • sós mandulaital a kenéshez
Elkészítés:
  • Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát hagyjuk kelni.
  • A megkelt tésztából ki-kicsippentünk egy egy adagot, amit gluténmentes liszttel meghintett  lapon kisodrunk
  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  • A tésztarudacskákat sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük sóval kikevert mandulaitallal, majd 180 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra

  • előkészítés: 10 perc
  • kelesztés 1 óra
  • sütés: 20 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom 16-20 db készítésekor 1 darabban (adagban)

Tápanyagtartalom 1 darabban 16 db készítésekor 20 db készítésekor
Energia 299,4 kJ / 71,8 kcal 237,7 kJ / 87,0 kcal
Fehérje  1,0 g 0,8 g
Zsír  1,9 g 1,5 g
  amelyből telített zsírsavak  0,5 g 0,4 g
Szénhidrát  12,2g 9,7 g
  amelyből cukrok  0,6 g 0,5 g
Élelmi rost  1,1 g 0,8 g

A gluténmentes ropi recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kapcsolódó receptvideó

Kategória: