Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes kókuszos barackgolyók

Gluténmentes kókuszos barackgolyók. Amaránttal.Hozzávalók kb. 15 db golyó készítéséhez:

  • 8 evőkanál puffasztott amaránt
  • 6 evőkanál víz
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A puffasztott amarántot egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet és néhány perc alatt sűrűre főzzük.
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Közben az aszalt barackot felaprítjuk, rászórjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd pedig a kihűlt amarántot is hozzáadjuk.
  • Összegyúrjuk, majd nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.

Elkészítési idő: 20-25 perc

Az amaránt egy álgabona, amelyet hasonlóan lehet felhasználni, mint a búzát, de ez természetes módon gluténmentes.

Az álgabonákból készülő lisztek, pelyhek esetében vásárláskor meg  kell bizonyosodni, hogy a termék garantáltan gluténmentes-e.

Gluténmentes receptjeinket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!

Kategória: ,