Gluténmentes spenótos lazac
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos lazaccal bővült.
Ahogy többször leírtam már nektek, az egyik kedvenc halam a lazac. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, körülbelül 14 perc alatt gyönyörűen esik szét a húsa, amikor seprenyőben sütjük. Ahogy süléskor elkezd a hal húsa fehéredni, máris kész. Most spenóttal és „görög fehérrel” gazdagítottam.
Hozzávalók (4 főre):
Hal:
- 4 szelet lazac (4 x 120 g)
- 2 mokkáskanál só
- néhány csepp frissen facsart citromlé, halanként
Spenótos mártás:
- 450 g spenót (most fagyasztott, kész püré)
- 400 ml növényi főzőkrém alternatíva
- 150 g Violife görög fehér
- 3 teáskanál növényi vajalternatíva
- 5-6 fokhagymacikk
- két csipet cukor
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- fél citrom frissen facsart leve
- 1 evőkanál Vegeta
A gluténmentes spenótos lazac elkészítése:
- A friss lazacszeleteket sózzuk és facsarjunk egyenként rájuk friss citromlevet.
- Egy közepes méretű tepsibe tegyük bele a felolvadt fagyasztott spenótpürét.
- Fűszerezzük, sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk.
- A fokhagyma cikkeket reszeljük le, és ezt is adjuk a spenóthoz.
- Öntsük bele a növényi főzőkrém helyettesítőt.
- Egy fakanál segítségével keverjük el.
- Morzsoljuk bele a Violife növényi sajtját.
- Előmelegített, 170 C-os sütőben körülbelül 25-30 perc alatt süssük készre.
- Tálaljuk tésztával.
- Tálaláskor morzsoljunk rá friss növényi görög sajtalternatívát.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes spenótos lazac tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors citrom cukor fokhagyma glutén és tejmentes gluténmentes száraztészta lazacfilé növényi habtejszín alternatíva só spenót vaj