Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes spenótos lazac

spenótos lazac recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos lazaccal bővült.

Ahogy többször leírtam már nektek, az egyik kedvenc halam a lazac. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, körülbelül 14 perc alatt gyönyörűen esik szét a húsa, amikor seprenyőben sütjük. Ahogy süléskor elkezd a hal húsa fehéredni, máris kész. Most spenóttal és „görög fehérrel” gazdagítottam.

Hozzávalók (4 főre):

Hal:

  • 4 szelet lazac (4 x 120 g)
  • 2 mokkáskanál só
  • néhány csepp frissen facsart citromlé, halanként

Spenótos mártás:

  • 450 g spenót (most fagyasztott, kész püré)
  • 400 ml növényi főzőkrém alternatíva
  • 150 g Violife görög fehér
  • 3 teáskanál növényi vajalternatíva
  • 5-6 fokhagymacikk
  • két csipet cukor
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1 evőkanál Vegeta

A gluténmentes spenótos lazac elkészítése:

  • A friss lazacszeleteket sózzuk és facsarjunk egyenként rájuk friss citromlevet.
  • Egy közepes méretű tepsibe tegyük bele a felolvadt fagyasztott spenótpürét.
  • Fűszerezzük, sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk.
  • A fokhagyma cikkeket reszeljük le, és ezt is adjuk a spenóthoz.
  • Öntsük bele a növényi főzőkrém helyettesítőt.
  • Egy fakanál segítségével keverjük el.
  • Morzsoljuk bele a Violife növényi sajtját.
  • Előmelegített, 170 C-os sütőben körülbelül 25-30 perc alatt süssük készre.
  • Tálaljuk tésztával.
  • Tálaláskor morzsoljunk rá friss növényi görög sajtalternatívát.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes spenótos lazac tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes spenótos lazac recept

gluténmentes spenótos lazac recept

Kategória: , , ,