Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tiramisu készítés gluténmentes változatban

gluténmentes tiramisu recept babapiskótával Iri mamaIri mama egy gluténmentes tiramisut készített:

Kipróbáltam az otthon sütött babapiskótát, ami nagyon jól sikerült. Nem is volt kérdés, tiramisu lett belőle. Csoda finom lett, ha szeretitek a habos, krémes gluténmentes süteményt, próbáljátok ki.

Hozzávalók (8 -10 adag tiramusuhoz):

Krémhez:

  • 4 db közepes méretá (M-es) tojás sárgája
  • 80 g cukor
  • 500 g mascarpone (létezik növényi alternatíva is)
  • 400 g tejszín (növényi alternatívával is jó)

A gluténmentes piskóták mártogatásához:

  • 3 g Nescafé instant kévé
  • 1,5-2 dl forró víz

Tetejére:

  • 10 g gluténmentes kakaópor

gluténmentes tiramisu recept Iri mamátólA gluténmentes tiramisu elkészítése:

  • Első lépés a krémet elkészítem.
    • Forrni felteszem a vizet. Olyan tálat, edényt rakok a tetejére, amit alulról nem ér a víz. Magyarul, gőz felett készítem a krémet.
    • Én nem szeretem a nyers tojással készült dolgokat, ezért a tojások sárgáját cukorral, gőz felett, kézi mixerrel addig verem, míg teljesen besűrűsödik. 8-10 percig tart, ne siessük el.
    • Amikor már kellően sűrű, leveszem, előbb az egyik doboz mascarponeval eldolgozom, habosítom.
    • Ezután hozzáadom a második dobozt, azzal is alaposan elkeverem. Nagyon selymes krém lett belőle.
    • A tejszínt kemény habbá verem, majd kis adagokban, kézi habverővel beledolgozom.
  • Az előzőleg elkészített babapiskótát, belemártom az előkészített kávéba. 23 x 31 cm-es jénai edény aljára két sorban leteszem.
  • A krém felével lekenem, majd ráhelyezem a másik sor, kávéba mártott gluténmentes piskótát.
  • Befedem a maradék krémmel.
  • Itt jön a neheze, hűtőbe teszem dermedni 4 órára. Érdemes másnap fogyasztani, mert akkor szépen szeletelhető.
  • Tálalás előtt tetejére kakaóport szitálok.

Mennyei finomság. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 30perc (Ha a gluténmentes babapiskótát is most készítitek, akkor + 45 perc)

Hűtés: 4-6 óra

Nehézségi szint: kezd, könnyű elkészíteni

Tápanyagtartalom az egészben 8 főre 10 főre
1 adag gluténmenets tiramisuban
Energia 21180 kJ /5043 kcal 1646 kJ / 630 kcal 2117 kJ / 504 kcal
Zsír 332,6 g 41,6 g 33,3 g
  amelyből telített zsírsavak 218,7 g 27,3 g 21,9 g
Szénhidrát 380,0 g 47,5 g 38,0 g
  amelyből cukrok 235,5 g 29,4 g 23,6 g
Rost 3,6 g 0,5 g 0,4 g
Fehérje 95,5 g 11,9 g 9,6 g0,05 g
0,52 g 0,07 g
gluténmentes tiramisu recept Iri mama

Iri mama gluténmentes tiramisu receptje.

Kategória: , , , ,