Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksz

keksz recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksszel bővült.

A recept eredetijét egy Washingtoni újságból fotóztam ki. ezt alakítottam át szépen leírva „magyarossá”. Így került bele lenmag és chia mag is. Az ízén nem lehet érezni a karfiolt, csak finom szaftossá teszi a kekszet. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók (10 db):

  • 350 g karfiol
  • 100 g Avena GoFit gluténmentes zabpehely
  • 50 g Mester Család Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
  • csipet só
  • 30 g lenmag
  • 15 g chia mag
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
  • tej- és csokoládémentes cseppek

A gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksz elkészítése:

  • A karfiolt pucoljuk meg. 
  • Egy darálóban daráljuk le a karfiolt.
  • Tegyünk rá egy folpackot.
  • Mikróban pároljuk össze, kb. 5 perc alatt maximális teljesítményen.
  • A lenmagot daráljuk le.
  • Mérjük ki a chiamagot.
  • Egy tálban mérjük ki a zabpelyhet, a kakaóport, négyszeres erősségű cukorhelyettesítőt, sót, a magokat.
  • Adjuk hozzá a kissé kihűlt karfiol reszeléket.
  • A csokicseppeket is keverjük hozzá.
  • Egy kesztyű segítségével gyúrjuk össze az egész masszát.
  • Egyenlő méretű gombócokat készítsünk. 
  • Lapítsuk kis kissé.
  • Előmelegített 180 °C fokos sütőben süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
  • Sütési idő függ a sütőnktől.
  • Érdemes figyelni arra, hogy a kekszek széle ne barnuljon meg!
  • Langyosan már nagyon finom.

Jó étvágyat!

Nezézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes keksz recept

gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksz

Kategória: , , , ,