Gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksz
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksszel bővült.
A recept eredetijét egy Washingtoni újságból fotóztam ki. ezt alakítottam át szépen leírva „magyarossá”. Így került bele lenmag és chia mag is. Az ízén nem lehet érezni a karfiolt, csak finom szaftossá teszi a kekszet. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók (10 db):
- 350 g karfiol
- 100 g Avena GoFit gluténmentes zabpehely
- 50 g Mester Család Négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- csipet só
- 30 g lenmag
- 15 g chia mag
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
- tej- és csokoládémentes cseppek
A gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksz elkészítése:
- A karfiolt pucoljuk meg.
- Egy darálóban daráljuk le a karfiolt.
- Tegyünk rá egy folpackot.
- Mikróban pároljuk össze, kb. 5 perc alatt maximális teljesítményen.
- A lenmagot daráljuk le.
- Mérjük ki a chiamagot.
- Egy tálban mérjük ki a zabpelyhet, a kakaóport, négyszeres erősségű cukorhelyettesítőt, sót, a magokat.
- Adjuk hozzá a kissé kihűlt karfiol reszeléket.
- A csokicseppeket is keverjük hozzá.
- Egy kesztyű segítségével gyúrjuk össze az egész masszát.
- Egyenlő méretű gombócokat készítsünk.
- Lapítsuk kis kissé.
- Előmelegített 180 °C fokos sütőben süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
- Sütési idő függ a sütőnktől.
- Érdemes figyelni arra, hogy a kekszek széle ne barnuljon meg!
- Langyosan már nagyon finom.
Jó étvágyat!
Nezézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes vegán karfiolos kakaós keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: chia mag csoki csepp édes kakaópor karfiol keksz lenmag reggeli só sütőpor uzsonna és tízórai