Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Jegeskávé

A nagy nyári melegben kellemes felfrissülést hozhat egy finom jegeskávé. Készíthetünk hozzá gluténmentes ostya csíkokat is!

jegeskávé receptHozzávalók: 1 adag

  • 1,5 dl gyengére főzött kávé, édesítővel * 1:4 (ízlés szerint)
  • 1 dl ** tej
  • jégkocka
  • 1 ** gombóc vanília gluténmentes fagyi (kb. 50 g)
  • ** tejszínhab
  • fahéj a szóráshoz

* 1 édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés

  • A jeget a pohár aljába tesszük, majd felöntjük a meleg kávéval
  • Hozzáöntjük a tejet és beletesszük a fagylaltot
  • Tejszínhabbal és fahéjjal díszítjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 10 perc

TIPP: ** laktózérzékenyek  használjanak laktózmentes változatokat!

Tápanyagtartalom 1 adag fagyis kávéban
Energia 246 kcal / 1028 kJ
Fehérje 5,2 g
Zsír 16,9 g
  amelyből telített zsírsavak 10,9 g
Szénhidrát 16,5 g
  amelyből cukrok 15,6 g
Rost 0 g

A jegeskávé recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, weboldalunk dietetikusa Nógrádi Katalin végezte el.

jegeskávé recept

Kategória: , ,