Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Vaslábasban sült rakott krumpli – tej- és gluténmentes egytálétel

Kezdők is bátran elkészítheti mai vaslábasban sült gluténmentes egytálétel receptünket, amely egyúttal tejmentes is így összetett diéta esetén is alkalmazható.

rakott krumpli gluténmentes egytálétel recept Hozzávalók: 10 adag

  • 1 kg burgonya (héjastól)
  • 10 db. kis méretű (S-es) tojás
  • 20 dkg debreceni kolbász

Öntethez:

  • 5 dl rizsital („rizstej”)
  • 10 dkg reszelt növényi sajtalternatíva (Parmezán jellegű)
  • 6,5 dkg rizsliszt

Elkészítés

  • A burgonyát és tojásokat megmossuk, és megfőzzük
  • Amikor megfőttek, a burgonya héját lehúzzuk, a tojásokat megpucoljuk és karikára vágjuk
  • A debrecenit megmossuk, felkarikázzuk.
  • A vaslábas alját olajjal kikenjük, majd lerakjuk a burgonya felét, rá kerül a tojás fele, és a debreceni fele.
  • Közben sózzuk, majd a burgonya másik fele, rá a tojás másik fele, végül a maradék debreceni
  • A rizstejet a növényi sajttal, sóval összekeverjük, majd belekeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük
  • Leöntjük a rakott burgonyát vele.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd tálaljuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 80 perc

TIPP: Gluténmentes egytálétel receptünk tejmentes, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek egyaránt beépíthetik gluténmentes diétájukba!

Tápanyagtartalom az egészben 10 adag esetén 1 adagban
(kb. 23 dkg)
Energia 2879 kcal / 12034 kJ 288 kcal / 1203 kJ
Fehérje 131,7 g 13,2 g
Zsír 123,0 g 12,3 g
  amelyből telített zsírsavak 44,2 g 4,4 g
Szénhidrát 291,7 g 29,2 g
  amelyből cukrok 28,1 g 2,8 g
Rost 29,2 g 2,9 g

A rakott krumpli – gluténmentes egytálétel recept – tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes egytálétel recept rakott krumpli

rakott krumpli – gluténmentes egytálétel recept

Kategória: ,