Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tejmentes gyümölcsrizs recept barackkal – tojás- és gluténmentes

Tejberizs, gyümölcsrizs klasszikus gluténmentes receptHozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 200 g rizs (A minőségű, hosszú vagy rövid-szemű, de használhatunk kerek-szeműt is)
  • 4 dl * ALPRO kókuszos-mandulaital
  • 50 dkg (4-6 db) nektarin (kopasz barack) vagy őszibarack
  • 30 g kristálycukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

  • Az alaposan átmosott rizst egy lábasba mérjük.
  • Felöntjük a kókuszos mandulaitallal, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, egy csipet sót, összekeverjük és kis lángon, meg-megkevergetve puhára főzzük.
  • Ekkor hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot majd alaposan összekeverjük.
  • Ha kész, letakarva hűlni hagyjuk.
  • Ha kihűlt, átkeverjük és a felkockázott barackokkal együtt rétegesen kisebb poharakba adagoljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban

Energia 1517 kJ /299 kcal
Fehérje 4,5 g
Zsír 2,0 g
amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 64,0 g
amelyből cukrok 5,2 g

A barackos tejmentes gyümölcsrizs – recept lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

* Gyümölcsrizs receptünk tejmentes, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Akinek ez nem szempont, természetesen a gyümölcsrizs készíthető tejjel vagy laktózmentes tejjel is, ekkor más nevezhető tejberizsnek is.

Kategória: , , ,